Pages

jueves, 28 de octubre de 2010

EL BOICOT A LES COLÒNIES I DE LES EXCURSIONS

Hola plastidecors!
Ara que ja tenim aquí la Castanyada i ja us vam parlar en una entrada anterior sobre aquesta festa tradicional catalana i totes les activitats que es podien fer relacionades amb ella, hem pensat que podríem parlar de la problemàtica que hi ha amb les colònies i amb les excursions,ja que molts centres han suspès les tradicionals sortides que es feien per aquest tema. Els nens d'aquest curs no coneixeran el fet anar a collir castanyes al bosc, d'anar a menjar castanyes en alguna plaça del municipi on es troba el centre...
No us explicarem amb pèls i senyals el per què d'aquest boicot perquè de ben segur que tots ja n'esteu al corrent. 
El boicot a les colònies i a les sortides extraescolars s'estén, el que primer només va ser una idea o proposta per contra atacar les esmenes que el Parlament havia aprovat per l'eliminació de jornada intensiva del juny, ha passat a ser una realitat. Les dades més recents recollides per la patronal d'empreses d'oci Acellec, les més afectades, aproxima en 580 escoles catalanes que com a mesura per aquesta supressió han decidit deixar d'organitzar aquest tipus d'activitat. En total, es calcula que el boicot dels mestres afectarà a uns 65.000 alumnes i 800 llocs de treball estan en perill per falta de feina d'aquest sector.
Però la problemàtica és una altra, i per això us la traslladem a vosaltres perquè ens doneu la vostra opinió. Trobeu adequat que els nens paguin els plats trencats dels decrets que pren el Parlament? O trobeu que els mestres n'estan fen un gra massa sobre aquest tema i haurien de ser més professionals?

LA NOSTRA OPINIÓ, plastidecors, és que els alumnes no en tenen la culpa que els nostres dirigents polítics no tinguin en compte les opinions dels nostres professionals d'educació en els temes que els incumbeix molt. Per això no trobem adequada aquest sistema de protesta dels mestres, però creiem que si ni així el Sr. Maragall no fa cas al cos docent, tindrem un greu problema, els mestres estan molt cansats de que MAI se'ls tingui en compte per res. 

Us deixem plastidecors, amb dos vídeos que us poden servir per entendre més bé la problemàtica i sentir altres opinions. Estem oberts a conversar i ha posar en comú totes les opinions dels plastidecors que cada dia llegiu els nostres comentaris.
Des d'aquí us volem agrair la VOSTRA PARTICIPACIÓ!

El primer vídeo es titula: ELS PROFESSORS ES NEGUEN A FER COLÒNIES, i el debat es va produir al programa de TV3, Els matins. 


Aquí us deixem amb un altre vídeo sobre el mateix tema i que també es del mateix programa de TV3 i es titula PREOCUPACIÓ PER LES COLÒNIES.
No hem pogut penjar-lo per això us posem l'enllaç que us hi durà directament. Disculpeu les molèsties.



Esperem que passeu una bona castanyada i feliç pont de Tots Sants!


Els plastidecors Albert, Àgata i Neus 

2 comentaris:

LES 4 PIRULETES dijo...

que trist, els nens i nenes necessiten sortir del col·legi de tant en tant! han de poder respirar aire fresc i tenir contacte amb la natura, sinó on anirem a parar...

PLASTIDECORS dijo...

Teniu tota la raó, per això quan vam veure la notícia, la vam trobar molt interessant.
Nosaltres pensem el mateix que vosaltres, els nens no entenen cap culpa dels problemes administratius. La finalitat de les excursions és posar en pràctica el que abans s'ha estudiat a classe. La nostra educació ja és prou dolenta com per ara treure l'ÚNIC que la feia una mica més interessant i més "moderna".
Per altra banda, els mestres s'han de fer respectar, no pot ser que sempre siguin trepitjats i que se'ls menystingui. Han de fer sentir la seva veu, ells són una part molt important que està implicada en l'educació i sembla que el departament d'educació no ho entengui pas així. Per això nosaltres pensem, i crec que vosaltres també, que els mestres han de fer sentir la seva veu, però que aquesta no és la millor forma, n'hi ha d'haver una altra, però ara els mestres ja van a la desesperada.

Publicar un comentario