Pages

sábado, 23 de octubre de 2010

ELS CAMPUS D'EXCEL·LÈNCIA

Hola petits plastidecors, ara us explicarem una notícia sobre el campus d’excel•lència que vam veure el dia 19 d’octubre a La Vanguardia i la seva evolució.

LES CANDIDATURES
Hi havia 22 projectes finalistes que competeixen per el distintiu Campus d’Excel•lència Internacional (CEI). Aquest distintiu comportarà que es reparteixin uns 75.000.000 d’euros en crèdits. El secretari general de Universitats va explicar que amb la convocatòria del 2011 es podrà dibuixar definitivament el mapa de les universitats més competitives. Set universitats catalanes optaven al campus d’excel•lència, aquestes eren:
- - Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que presentava una proposta centrada en les energies renovables.
 - Universitat de Barcelona (UB), va presentar un projecte sobre medicina.
 - Universitat Pompeu Fabra (UPF), va presentar el projecte Icària Internacional que estava enfocat en les ciències socials i humanes, la comunicació i la biomedicina.
 - Universitat Rovira i Virgili (URV), la nostra universitat va presentar un projecte especialitzat sobre química i energia, nutrició i salut, turisme i enologia.
 - Universitat Ramon Llull (URL), va presentar un projecte juntament amb la Universitat Pontifícia de Comillas (Madrid) i la Universitat de Deusto (Bilbao) sobre innovació i canvi social, educació, salut i biociències, energia i sostenibilitat.
 - Universitat de Lleida (UdL), va col•laborar amb el projecte de la Universitat de Saragossa.
 - Universitat de Girona (UdG), va col•laborar amb el projecte de la Universitat de Les Illes Balears (UIB).

EL VEREDICTE
El veredicte del jurat es va saber l’endemà de que es publiqués aquesta notícia, el dimecres 20 d’octubre. La notícia no va ser del tot positiva per la nostra Universitat, la URV, ja que el seu projecte no va ser premiat com a Campus d’Excel•lència, però va ser reconeguda com a Campus d’Excel•lència Regional.
Les universitats premiades van ser la Universitat de Barcelona (UB), la Politècnica de Catalunya (UPC), la Pompeu Fabra (UPF), la de Lleida, i el projecte conjunt de la Universitat de València (UV), la Politècnica de València (UPV) i el consell superior d'investigacions científiques (CSIC) sobre la salut, les tecnologies de la informació i la comunicació, i la sostenibilitat.

Aquí us deixem amb dos enllaços d'on hem extret la informació.

A més a més, us deixem amb un vídeo per ampliar la informació:




Els plastidecors Albert, Àgata i Neus   

0 comentaris:

Publicar un comentario