Pages

lunes, 25 de octubre de 2010

ELS ORDINADORS ARRIBEN A LES AULES...

Hola petits plastidecors, avui hem pensat que seria interessant parlar sobre un tema que és molt actual i que en parla tota tothom a més que especialment afecta al nostre sector, el de l’educació. Si esteu pensant amb els ordinadors a les classes, l’heu ben encertada!

L’actual curs escolar va començar el passat dilluns 14 de setembre amb una novetat important: la digitalització d’alguns centres catalans i això suposa que els alumnes treballaran amb ordinadors portàtils. El mateix dilluns 14 però, els aparells encara no havien arribat a moltes escoles. Ho han fer al llarg de la segona quinzena de setembre. Ara el repte és saber com evoluciona l'ús d'aquesta nova eina i garantir que es mantingui en bon estat.
En el transcurs d'aquest mes i mig s'han incorporat a les aules i a les classes uns 6.000 ordinadors portàtils que era previst que comencessin a funcionar el primer dia de classe. Ara els petits ja han configurat l'ordinador i han activat els dispositius que permetran localitzar-los en cas de robatori. Els aparells han de servir per estudiar a l'escola i també a casa, on no es poden fer servir per a altres usos. Un sistema de control remot ho comprovarà.
Aquests 6.000 ordinadors formen part del pla que ha posat en marxa la Generalitat per digitalitzar les aules i que preveu que fins a 33.000 alumnes de 325 centres educatius catalans disposin el gener del 2010 d'un ordinador portàtil per fer classe.
Els mestres es queixen de que no hi ha hagut cap tipus de formació per ells. A més a més, també es queixen que com sempre les coses en aquest país es fan ràpid i sense preveure en les conseqüències del futur. Molts es pregunten que passarà el curs vinent?; Es proporcionaran més ordinadors pels alumnes que aquest any ja en tenen per tal que així ells en continuïn tenint i que els que començaran el nou curs també en tinguin? Els nens tots sabem que aprenen molt ràpid, però si els hi comences a ensenyar amb ordinadors, de manera digital, no pots després treu-los-hi, es fer un PAS ENRERE. 

Aquí us posem un vídeo on explica la notícia dels ordinadors a les aules. Son les notícies del canal 3/24.


Els plastidecors Albert, Àgata i Neus   

2 comentaris:

Janaina Minelli de Oliveira dijo...

Hola chicas, hay sugerencias para los maestros que tengan un poquito de miedo a los ordenadores?

PLASTIDECORS dijo...

Hola Janaina, nosotros pensamos que los maestros no tienen porqué tener miedo. La educación es un sector que siempre debe estar en movimineto, en evolución y que los maestros se deben adaptar a esos cambios de pensamiento de la sociedad. Eso si, a algunos les puede costar adaptarse, para eso la administración debería hacer cursos de preparación, para que esa introducción de los ordenadores en las aulas no les dificulte ningún problema. Per como ya te hemos dicho, NO hay que tener miedo, son cambios y todo el mundo se adapata a ellos.

Publicar un comentario