Pages

viernes, 15 de octubre de 2010

L’ALIMENTACIÓ DELS ESTUDIANTS


"APROVAT EL PROJECTE DE LLEI QUE VETA EL MENJA INSÀ A L’ESCOLA"
Hola petits plastidecors!
Amb aquesta nova entrada parlarem sobre la nova normativa que ha aprovat el Govern, sobre anar en contra la publicitat per a menors de productes alimentaris inadequats.
Després de més de cinc anys, el Govern ha aprovat una llei de seguretat alimentària i nutrició, que prohibeix la venda i exposició de productes i begudes no compleixin els criteris alimentaris a les escoles. Com ara pastes, llaminadures, refrescos... La nova llei vigilarà que no es venguin productes per a menors amb alts continguts amb greixos, sal i sucre.
Per això, les noves mesures, diuen que la indústria minimitzi els anomenats greixos trans produïts en la fabricació per allargar la vida dels aliments, i que han demostrat que perjudiquen les artèries i augmenten els nivells de colesterol.
Però, que passa dintre dels menjadors escolars?
Els menús als menjadors escolars a partir d’ara tindran un contingut energètic segons per grup d’edat, és a dir, crear una dieta equilibrada. Els responsables dels menjadors escolars seran professionals acreditats i els col·legis proporcionaran als pares informació detallada sobre aquests menús.
Els resultats d’aquesta normativa
La normativa preveu eradicar la publicitat destinada als menors de 15 anys dels productes que no compleixin els requisits exigits i evitar consumir-los als nens i adolescents. Però enlloc de prohibir-los rigorosament amb sancions, s’han adoptat el desenvolupament de sistemes d’autoregulació mitjançant acords amb els operadors econòmics i de comunicació audiovisual.
A dintre de les aules...
Després de llegir aquest article, hem reflexionat sobre aquest tema. Per això, la nostra reflexió ha sigut clara, des de dintre de les aules s’ha d’ensenyar als nens els hàbits d’una alimentació sana i equilibrada, deixant de banda d’excés de greixos, sals i sucres concentrats.
Segons l’última enquesta nacional de salut, un de cada dos adults és obès o té sobrepès. Entre els menors, el 9,13% pateix obesitat i el 18,48% té sobrepès, cosa que significa que un de cada quatre nens pateix excés de pes.
Nosaltres pensem que tant pares com fills, han de conèixer els bons hàbits alimentaris. Per aquest motiu us deixem amb un vídeo educatiu on expliquem els bons hàbits a l’hora de menjar. Possiblement el vídeo ens deixa una mica més clar, el que es sà i el que és insà per la nostra alimentació. Però ho tornem a repetir, creiem que tant dintre com a fora de les aules s'ha d'ensenyar als més petits a agafar una bona dieta equilibrada. Creiem convenient que els docents imparteixin moltes més xerrades per parlar d'aquest tema, ja que ens estem jugant la salut dels nens. 
 

Au petits plastidecors, passeu un bon cap de setmana!!


Els plastidecors Albert, Àgata i Neus

1 comentaris:

PLASTIDECORS dijo...

I ja sabeu, tots a fomentar l'alimentació saludable!

Publicar un comentario