Pages

martes, 19 de octubre de 2010

NOVA AVALUACIÓ AL FINAL D'ESO


Hola petits plastidecors!
Després d’anunciar-vos la Castanyada, us tornem a informar sobre l’actualitat educativa. Esperem que us serveixi per alguna cosa!
"ELS ALUMNES DE 4rt d'ESO TINDRÀN UNA NOVA AVALUACIÓ"
Els alumnes de 4rt d’ESO de Catalunya tindran que fer una nova prova d’avaluació que serà el dia 7 i 8 d’abril del 2010.
Aquests exàmens serviran per mesurar les competències i coneixements bàsics que un estudiant ha de tindre al final de l’educació secundària, és a dir, el nivell mínim que ha de saber un alumne a acabar l’ESO.
Ja fa dos cursos que els alumnes de sisè de primària s’avaluen d’una manera similar. Aquest curs, en canvi, és la primera vegada que els alumnes d’ESO seran avaluats per professors externs.
Els estudiants hauran de passar quatre proves: Català, castellà, matemàtiques i la llengua estrangera (que generalment és l’anglès).
Els resultats de l’examen són orientatius i no influeixen a l’hora de que l’alumne aconsegueixi el graduat d’ESO. Però, el Departament d’Educació vol que es converteixi en un mitjà per orientar les línies educatives dels instituts i el futur dels propis alumnes.
El contingut de les proves serà el següent:
-       Matemàtiques: S’avaluarà el contingut dels coneixements sobre els nombres i el càlcul, relacions i canvis, forma i mesura i estadística.
-       Competència lingüística (català i castellà): Comprensió de textos, saber expressar missatges, coneixements de literatura i ús del llenguatge.
-       Llengua estrangera: Comprensió oral, obtenció d’informació, interpretació i expressió escrita.
I també fem referència a la prova de primària, que es portarà a terme a principis de maig, igual que les dues altres edicions. Aquesta prova va posar en manifest que un 23% i un 30%  dels alumnes catalans no arriba al mínim necessari en alguna de les matèries avaluades.
Esperem que reflexioneu sobre aquest tema, ja que el món educatiu no passa per els seus millors moments.

Els plastidecors Albert, Àgata i Neus

0 comentaris:

Publicar un comentario