Pages

martes, 26 de octubre de 2010

LA SETMANA BLANCA, A FAVOR O EN CONTRA?

Hola plastidecors,avui hem pensat que estaria molt bé parlar sobre la Setmana Blanca. Fa pocs dies que vam sentir una notícia que ens va cridar l’atenció. El seu titular era: “ELS PARES S’OPOSEN A LA SETMANA BLANCA”.
Aquesta nova polèmica al sector de l’educació no es pas nova. Quan el departament d’educació la va proposar, molts mestres la van criticar i s’hi van oposar. En canvi els pares, al principi ho van veure en bons ulls.
Un cop aprovada, fa que en el nou calendari escolar entre el 28 de febrer i el 4 de març els centres catalans tanquin les aules i pengin el cartell de "tancat per vacances". Segons algunes enquestes fetes per alguns diaris als pares d’alumnes ha reflectit una oposició general a la nova setmana no lectiva.
Tot i així l'augment de l'atur també fa que molts pares no tinguin problemes per cuidar els fills durant els dies sense classe.
Una mica de història...
Com molt bé sabreu, el nou curs escolar en comptes de començar les classes el 15 de setembre, els alumnes van emprendre el nou curs el dia el dimarts 7 de setembre, una setmana més aviat del que era habitual. El nou calendari però, a més a més, va incorporar una nova setmana de vacances enmig del curs, la famosa setmana blanca. Durant aquests cinc dies sense hores lectives, es durà a terme entre el dilluns 28 de febrer i el divendres 4 de març.
Però hi ha cap inconvenient?

Els pares dels alumnes hauran de compaginar les vacances dels seus fills amb el seu propi horari laboral. 
Diverses vegades s'ha discutit que els nens i nenes disposen de massa vacances durant l'estiu i que, al juny i al setembre, és difícil per als pares cuidar dels seus fills per culpa de la feina. Amb el nou calendari, les vacances dels alumnes es veuen reduïdes una setmana al setembre, període de festa que els nens recuperen al març, just entre les vacances de Nadal i de Setmana Santa. El punt de vista general dels pares entrevistats és positiu respecte a l'avançament del inici de curs, ja que així s'escurcen les vacances d'estiu, que alguns consideren que són massa llargues. Però fins hi tot les opinions són negatives quan es parla de la setmana blanca, ja que tothom valora aquesta setmana de vacances segons la pròpia situació laboral. En aquests temps de crisis en els que estem vivint, l’atur fa que molts pares no tinguin cap problema per acompanyar els seus fills a l’escola i cuidar-los durant la setmana blanca. Altres pares, en canvi, on treballen els hi poden donar festa durant aquesta setmana no lectiva. Però el problema és un altre, què passarà amb els altres pares que no tinguin aquestes facilitats?  Només hi ha una sola solució, la clàssica, portar els nens a casa dels avis. 
El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va fer públic a principis de setembre que s'implantava una partida pressupostària de 800.000 euros destinada a activitats programades per a la setmana blanca. Aquesta subvenció la poden demanar els ajuntaments i les Associacions de Mares i Pares (AMPA) dels centres educatius. El període per demanar aquesta subvenció econòmica s'inicia el dia 1 d'octubre i acaba el 29 del mateix mes. Per la seva banda, la majoria dels pares consultats per aquest diari quan portaven el seu fill a l'escola asseguren que no és viable apuntar el seu fill a unes colònies o esplais durant la setmana blanca. El motiu, és molt clar petits plastidecors, l'economia familiar no dóna per a més.
Ara que ja us hem explicat totes les opinions que corren per la nostra societat. Us deixem amb aquest vídeo on s’explica la notícia, esperem que tota la informació us sigui de gran ajut.



I RECORDEU: ELS PLASTIDECORS QUE TINGUIN FILLS QUE ELS HI AFECTI LA SETMANA BLANCA, TENEN FINS AQUEST DIVENDRES DIA 29 D’OCTUBRE PER DEMANAR LA SUBVENCIÓ ECONÒMICA.

Els plastidecors Albert, Àgata i Neus 

0 comentaris:

Publicar un comentario