Pages

miércoles, 6 de octubre de 2010

LA PRESTATGERIA DIGITAL

Però, en què consisteix?
Estimats Plastidecors, avui us parlarem de la Prestatgeria digital. La Prestatgeria consisteix en un espai on les escoles juntament amb el Departament d’Educació poden crear llibres digitals d’una manera molt fàcil i pràctica. Tots els llibres que es creen queden guardats en diferents col•leccions de la prestatgeria i tothom que ho vulgui els pot consultar.
Ells llibres digitals es produeixen amb el programa MyScrapbook. Aquest programa és molt fàcil d’utilitzar, ja que tothom fins hi tot els alumnes més petits poden afegir els continguts d’una manera molt senzilla. Cada llibre té un administrador que es qui crea els nous capítols.
Com tots els llibres, els continguts estan dividits en capítols i mentrestant anem afegint nova informació al capítol, es crea un índex que ens permet veure el contingut de les pàgines directament.
A continuació us afegim aquest enllaç de La Prestatgeria, on trobareu llibres digitals i veure el seu contingut. A la pàgina d’inici de la web trobareu un menú principal i altres sub-menús per ajudar a trobar fàcilment el llibre que busqueu.
Però, com funciona?
Com hem dit abans, crear un llibre digital és molt senzill. Primer de tot, hem d’accedir com usuaris, però si no ho som, ho hem d’activar abans. Una vegada fet això, en el menú principal de la pàgina web anterior, trobarem l‘apartat: “Crea un llibre nou”. Fet això, es demanen les dades següents: títol de llibre, idioma de llibre, descripció d’aquest, estil, col•lecció a la que pertany, descriptors de recerca (per trobar-lo més fàcilment), correu electrònic de l’administrador que fa el llibre i el seu codi personal. Una vegada ja hàgim fet tot això només queda escriure el llibre amb els seus continguts.
Per ampliar algun capítol o crear-ne un de nou, primer hem d’accedir al llibre i accedir com a usuari i validar-se com administrador. Després hem de omplir la següent informació: número del capítol, nom del capítol, imatge del capítol, permisos, quines dades es demanaran a l’usuari, l’adreça electrònica on es notificaran les entrades noves i el missatge d’obertura.
L’aplicació dels llibres funciona amb dos editors visuals el xinha i el tinyMCE, que ens permetran formatar els textos.
Però, realment serveix?
La Prestatgeria digiral de la XTEC permet a molta gent treure’n profit. Creiem que aquests llibres digitals, amb la seva presentació, motiven a l’alumnat a utilitzar-lo. A part, com hem dit anteriorment, a conseqüència de que el seu ús és tan còmode i fàcil, fa que molts professors experimentin amb aquest programa i com que poden veure altres llibres creats per altres mestres, això fa que molts professionals agafin idees per crear nous llibres i utilitzar-los pels seus alumnes. Nosaltres personalment trobem que és un recurs diferent, ja que es proposa que els alumnes elaborin un llibre en el qual trobaran diferents activitats realitzades per ells mateixos sobre una temàtica concreta.


A continuació us hem adjuntat aquest vídeo que us pot servir per ampliar la informació sobre com funciona i què és La Prestatgeria de XTEC.


Esperem que tota la informació us sigui de gran ajut!


Els plastidecors Albert, Àgata i Neus

0 comentaris:

Publicar un comentario